Acéldiszkont Kecel

+36 30 497 6045

Acéldiszkont Kecskemét

+36 30 116 3252

Acéldiszkont Baja

+36 30 090 1887

Horganyzott nyomáspróbázott acélcső

Műszaki adatok

Termékleírás

Elérhető vastagság 2,6 mm - 4,85 mm
Elérhető átmérő 21,3 mm - 165,1 mm

Horganyzott hegesztett nyomáspróbázott cső

Felhasználási területek

A hosszan hegesztett, horganyzott, szénacélból készült installációs cső alkalmas hideg és meleg ivóvízhálózatok kialakítására, fűtésrendszerek szerelésére (ahol a nyomás nem haladja meg az 50 bar-t) illetve technológiai szerelések megvalósítására. A felhasznált anyag kiváló minőségének köszönhetően a termék élettertama legalabb 15 évre becsülhető, betartván a megfelelő korróziógátló intézkedéseket.

Szempontok

A csövek külső és belső felülete sima kell legyen, repedésmentes, szakadásmentes, anyagátfedések és nemfémes anyagtartalom nélkül. Megengedettek apró karcok, dudorok, horpadások, egy vékony réteg hegesztési salak (cunder) vagy a gyártási folyamatból származó hibák tisztítására utaló nyomok, anélkül, hogy a falvastagság a megengedett minimális érték alá esne. A hegesztési varratnak tömörnek és folyamatosnak kell lennie, repedés- vagy más hibák nélkül, amelyek a varrat ellenállóképességét a megengedett határ alá csökkentenék. A hegesztési varrat külső kidudorodását eltávolítják. A hegvarrat vastagodása a külső átmérő határértékein belül megengedett. A varrat belső sorjáját nem távolítják el. A szalag széleinek hullamossága a hegesztési varratban nem engedélyezett. A csövek végeit a tengelyre merőlegesen kell vágni. A csövek végein a vágás folyamán keletkezett sorja megengedett. A cső végeinek alakváltozása nem engedélyezett.

A horganyzott csövek külső és belső felületén a cink réteg adherens (tapadónak) és folyamatos kell, hogy legyen. Mindkét felület vagy csak a belső felület horganyzása olvadt cinkfürdőbe merítéssel történik. A horganyréteg helyenkénti érdesséege és vastagodása megengedett, főleg a cső végein egy 80 mm-es szakaszon, ahol a csövek fújását végzik. A külső felület cinkrétege vékonyabb kell legyen, mint a belső felületé. A belső felület horganyrétege megközelítőleg 56 µm kell legyen. A horganyzott csövek fajsúlyát az előírt minimális horganybevonat súlyának és a cső súlyának összegzésével számítják ki.

Lakossági értékesítés

Kecskemét

Holló-Vörös Ramóna
kecskemet@aceldiszkont.hu
+36-30/095-1005

Kecel

Békés Zsuzsanna
info@aceldiszkont.hu
+36-30/497-6045