BLACHO-Trapéz

A Blachotrapez cég 1995-ben jött létre Lengyelországban, ám történelme 1970-ig nyúlik vissza, amikor Jan Luberda első alkalommal jegyeztette be a Blachotrapez márkát.
Az idők folyamán tanúsított kitartásának, elkötelezettségének és innovációnak köszönhetően a lemezgyártás területén működő kis cég jelentős tetőlemezgyártó vállalkozássá nőtte ki magát.
A 2010. évben érezhető a blachotrapez jelenléte a romániai lemezpiacon is, a nagybányai gyár megnyitását követően. A Blachotrapez cég jelenleg 200m2-es gyártóterületet tudhat magáénak Nagybány és Ploiesti területén, ahol évi 6.000.000 négyzetméteres gyártókapacitással rendelkezik.
A nagybányai Blacho tetőlemezeket, homlokzati fedéseket, és bádogos kiegészítőket gyárt a román, a magyar és a bolgár piac számára. A Blachotrapez az egyetlen olyan fém cserepeslemezeket és tetőkiegészítőket gyártó cég Romániában, amely ThyssenKrupp alapanyagokat használ.
Forgalmának több mint 65%-át Románia területén belül bonyolítja le. Saját kiskereskedelmi bolthálózattal rendelkezik az ország területén belül – több mint 25 kiskereskedelmi pont-, valamint több mint 400 nagykereskedelmi partnerrel folytat együttműködést.